GRATIS WEBINAR 9. SEPT: Enkel dokumetnasjon av befaringer og inspeksjoner - Les mer og meld deg på.

CHECKD-BLOGGEN
- Digitalisering i BAE næringen

Oversikt + planlegging = Produktivitet

Lars-Erik Pedersen
March 7, 2019

Jeg har vært i arbeid siden jeg var 12 år. Alltid vært glad i å ta action og tjene penger.

Jeg jobbet en periode på Tools. En arbeidsplass hvor jeg hadde ansvar for å sjekke inn varer fra varemottaket og deretter fordele de rundt i butikkhyllene.

Ikke så veldig krevende arbeid verken fysisk eller psykisk (unntatt når vareleveringen var 20-30 fots båter som vi også solgte fra butikken. Haha.)

Senere begynte jeg å jobbe i en nettbutikk hvor arbeidet var minimalt fysisk. Det eneste jeg gjorde var å sitte foran en datamaskin og gjøre arbeidsoppgavene mine hele dagen.

Forskjellen fra denne jobben og butikkjobben på Tools var at jeg nå hadde mange flere arbeidsoppgaver. Ikke nødvendigvis rutineoppgaver, men forskjellige oppgaver som dukket opp fortløpende fra dag til dag, og det var mange "branner" som skulle slukkes.

Utfordringen var at det fort kunne bli veldig mange "branner", og veldig lite av det som faktisk var inntektsbringende og produktivt for selskapet som ble gjort.

Jeg var hele tiden stresset og gruet meg til jobben fordi jeg følte meg utrolig lite produktiv. Det var umulig å gjøre en-og-en ting av gangen og det hele resulterte i at det meste ble gjort halvveis.

Jeg forsøkte mange metoder for å få oversikt, men siden jeg ikke er så strukturert naturlig, endte jeg opp med 17 forskjellige excel-ark med oppgaver, papirnotater med oppgaver, gule lapper overalt og mailen min var stappa av ting som skulle gjøres. Og alle oppgavene var "like viktige".

Dette var ikke en god følelse.

Når jeg spoler frem 8 år og ser på situasjonen nå så vet jeg nå alltid NØYAKTIG hva som skal gjøres, når det må gjøres, og jeg har ingen problem med å prioritere hva som er viktig. Selv om jeg fortsatt har like mange oppgaver.

Grunnen: Jeg bruker slavisk kun ett system for å holde oversikt over oppgavene mine og utfra denne oversikten kan jeg planlegge fra dag til dag og uke til uke.

Når jeg kommer på jobben så åpner jeg CHECKD Appen og trykker på "My items". Der ser jeg nøyaktig hva som skal gjøres, hvilken status oppgaven har, og dersom oppgaven er knyttet til et fysisk sted, kan jeg også se nøyaktig hvor oppgaven er. Ref. videoen nedenfor.

Som prosjektleder eller byggeleder innen bygg og anlegg er det viktig å ha god kommunikasjon og kunne delegere oppgaver effektivt.

Når man bruker digitale løsninger på byggeplassen er det mye lettere å legge til rette for nettopp dette.

Ikke bare vil digitalisering i byggebransjen bidra til effektivisering i alle ledd, men du vil også kunne ta bedre avgjørelser på vegne av byggherren.

Som byggherrens representant vil du med ny teknologi kunne ta beslutninger ut i fra live oversikt i byggeprosjektet. Du vil alltid se hvilke avvik, oppgaver eller gjøremål som gjenstår og på den måte kunne prioritere bedre enn ved å ha data spredt rundt i forskjellige systemer.


Ønsker du å forbedre dine digitale rutiner?

Få en gratis og uforpliktende videodemonstrasjon av CHECKD via nett
  • Effektiviser alle typer befaringer
  • Følg opp alle byggeprosjekter digitalt
  • Få full kontroll på dokumentasjon
  • Kommuniser med ansatte og underentreprenører via appen
  • Ubegrenset antall prosjekter

Vil du ha en gratis demo av CHECKD?

Fyll inn e-posten din i feltet nedenfor for å få en gratis omvisning i tjenestene våre!
Supert! Du er nå påmeldt nyhetsbrevet vårt!
Ooops... Noe gikk galt. Prøv å oppdater siden eller prøv igjen senere.

Flere relevante innlegg

Les noen av våre innlegg om bygg, anlegg, eiendom og digitalisering

Made with 💙in Oslo, Norway 🇳🇴
© CHECKD 2021. All rights reserved.